voor inwoners, met gemeenten

Moeder of vader worden

Het is één van de grootste veranderingen in je leven: moeder of vader worden. Hoe bereid je je voor op het ouderschap? En hoe maak je tijdens de zwangerschap al contact met je baby? Om hierover meer te weten te komen en om in gesprek te gaan met andere aanstaande ouders organiseert Jeugd en Gezin twee leuke workshops.

Volg de workshops

De workshops zijn gratis en bestemd voor aanstaande moeders én vaders, tussen de 5e en 9e maand van de zwangerschap. Heb je geen partner, vraag dan iemand mee die belangrijk voor je is. Tijdens de bijeenkomsten, die ongeveer twee uur duren, krijg je informatie, doen we oefeningen en kijken we naar korte films. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en ideeën met andere ouders.

Deze workshops zijn ontwikkeld door Stichting Babywerk www.babywerk.net

Workshop 1: Een band met je baby opbouwen

De band met je kind begint al in de buik. Wat ervaart je baby nu al in de buik? In deze workshop laten we allerlei manieren zien om met je baby te communiceren: in de buik en net na de geboorte. Wat zijn de signalen van de baby en hoe ga je er op in? Je krijgt informatie over de taal- en hersenontwikkeling van kinderen en waarom een goede band al vanaf de zwangerschap zo belangrijk is.

Workshop 2: Vader of  moeder worden, en dan?

Wanneer je voor het eerst vader of moeder wordt, is het moeilijk om je voor te stellen hoe dit zal zijn. Omdat er veel verandert, is het fijn om je goed voor te bereiden. Tijdens deze workshop denk je vast na over wat de komst van een kind met je doet. We staan stil bij welke veranderingen deze nieuwe fase in het dagelijkse leven geeft. Hoe verandert jullie relatie en hoe verander je zelf? Wat zijn jullie ideeën over het opvoeden en hoe ga je als een team het ouderschap aan? Hoe combineer je straks werk en gezin?

Download hier de flyer: Aanstaande ouders

Praktische informatie

De twee workshops sluiten op elkaar aan. Het is de bedoeling dat je beide workshops volgt. Alle bijeenkomsten starten op genoemde data om 19.30 uur | Aanmelden kan door te informeren bij je verloskundige, een mail te sturen naar cursussen@jggv.nl of te bellen naar (035) 692 63 50

  • Aan deze workshops zijn, voor inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek, geen kosten verbonden.

Locatie HuizenGeboortecentrum Huizen, De Regentesse 102, 1273 JZ, Huizen
Tijd: 19.30 uur
Cursusdata:  wordt nog gepland.

Verloskundecentrum Judith Govers, Eemlandweg 8, 1271 KS Huizen
Tijd: 19.30 uur
Cursusdata: onder voorbehoud dinsdagavond 8 en 15 december 2020.

Locatie Gooise MerenConsultatiebureau Jeugd en Gezin, Olmenlaan 14, 1404 DG Bussum
Tijd: 19.30 uur
Cursusdata: onder voorbehoud 2 en 9 december 2020.

Tot ziens op het consultatiebureau

En tot slot als jullie baby straks geboren is, zien we je graag op het consultatiebureau van Jeugd en Gezin. Je ontvangt daarvoor uitnodigingen. Op het consultatiebureau volgen we de groei en ontwikkeling van je kind. Vanaf het prille begin in de eerste weken na de geboorte tot je zoon of dochter 18 jaar oud is. Als die tijd kun je bij ons terecht met je vragen over het gezond opgroeien en opvoeden. Onze jeugdartsen, verpleegkundigen en gezins- en opvoedcoaches denken graag met je mee!

Tip!

Download de GroeiGids app. Die kun je in de zwangerschap al gebruiken.