voor inwoners, met gemeenten

Moeder of vader worden

Het is één van de grootste veranderingen in je leven: moeder of vader worden. Hoe bereid je je voor op het ouderschap? En hoe maak je tijdens de zwangerschap al contact met je baby? Om hierover meer te weten te komen en om in gesprek te gaan met andere aanstaande ouders organiseert Jeugd en Gezin twee leuke workshops.

Volg de workshops

De workshops zijn gratis en bestemd voor aanstaande moeders én vaders, tussen de 5e en 9e maand van de zwangerschap. Heb je geen partner, vraag dan iemand mee die belangrijk voor je is. Tijdens de bijeenkomsten, die ongeveer twee uur duren, krijg je informatie, doen we oefeningen en kijken we naar korte films. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en ideeën met andere ouders.

Deze workshops zijn ontwikkeld door Stichting Babywerk www.babywerk.net

Workshop 1: Een band met je baby opbouwen

De band met je kind begint al in de buik. Wat ervaart je baby nu al in de buik? In deze workshop laten we allerlei manieren zien om met je baby te communiceren: in de buik en net na de geboorte. Wat zijn de signalen van de baby en hoe ga je er op in? Je krijgt informatie over de taal- en hersenontwikkeling van kinderen en waarom een goede band al vanaf de zwangerschap zo belangrijk is.

Workshop 2: Vader of  moeder worden, en dan?

Wanneer je voor het eerst vader of moeder wordt, is het moeilijk om je voor te stellen hoe dit zal zijn. Omdat er veel verandert, is het fijn om je goed voor te bereiden. Tijdens deze workshop denk je vast na over wat de komst van een kind met je doet. We staan stil bij welke veranderingen deze nieuwe fase in het dagelijkse leven geeft. Hoe verandert jullie relatie en hoe verander je zelf? Wat zijn jullie ideeën over het opvoeden en hoe ga je als een team het ouderschap aan? Hoe combineer je straks werk en gezin?

Workshopdata

Elke bijeenkomst start om 19.30 uur | aanmelden uiterlijk 1 week voor aanvang!

Huizen

Verloskundecentrum Judith Govers, Eemlandweg 8, 1271 KS Huizen 

  • dinsdag 3 en 10 december 2019

Geboortecentrum Huizen, Regentesse 102, 1273 JZ Huizen

  • maandag 4 en 11 november 2019

Gooise Meren

Verloskundigenpraktijk Goed Bevallen, Lambertus Hortensiuslaan 86, 1412 GZ Naarden

  • woensdag 27 november en 4 december

Hilversum

Frederik van Eedenlaan 13b, 1215 EK Hilversum

  • 18 en 25 november
  • 16 en 23 december

Download hier de flyer: Aanstaande ouders

Belangstelling

Voor meer informatie of aanmelden kun je gebruikmaken van dit formulier, een mail sturen naar cursussen@jggv.nl of bellen naar het inhoudelijk spreekuur via (035) 692 63 50. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.