voor inwoners, met gemeenten

Voor ouders met een baby tussen de 0 en 4 maanden

De eerste maanden met een baby kom je voor allerlei nieuwe situaties te staan. Leuk en tegelijkertijd ook spannend. Iedere ouder heeft de nodige vragen. Wat heeft mijn baby nodig? Doe ik het wel goed? Hoe pakken andere ouders dit aan?

Volg een cursus

‘Baby in huis’ wordt gegeven door jeugdverpleegkundigen. Tijdens de bijeenkomsten krijg je veel informatie en adviezen over de ontwikkeling van je baby en alles wat met het nieuwe ouderschap te maken heeft. Je kunt ook zelf onderwerpen of situaties inbrengen. Er is gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met de andere ouders, dat is vaak prettig want dan kom je tot de geruststellende ontdekking dat zij dezelfde gevoelens en ervaringen hebben.

Meedoen aan ‘Baby in huis’ geeft meer zelfvertrouwen. Dat is fijn voor jezelf, maar ook voor je kind. Je kind neem je overigens mee naar deze cursus.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • contact maken met je baby, signalen herkennen;
  • ontwikkeling van een baby en spelen;
  • ritme, slapen, huilen, troosten en verwennen;
  • het nieuwe gezin;
  • opbouw van de voeding;
  • weer aan het werk; en
  • verzorging van het zieke kind.

Praktische informatie

De cursus ‘Baby in huis’ bestaat uit vier bijeenkomsten van maximaal twee uur. De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats en het is de bedoeling dat je je baby meeneemt!

Het aantal deelnemers aan de cursus bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 ouders. Er zijn, voor inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek geen kosten verbonden aan deze cursus. Je kunt je tot uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus aanmelden.

Cursusdata

  • Maandag 20, 27 januari en 3 en 10 februari 2020 van 10.00 – 12.00 uur in wijkcentrum ‘t Holleblok, Holleblok 2A te (1273 EG) Huizen, cursusleiders: Marieke Galman en Hennie van den Berg.

Download hier de flyer: Baby in huis

Belangstelling

Voor meer informatie of aanmelden kun je gebruikmaken van dit formulier, een mail sturen naar cursussen@jggv.nl of bellen naar het inhoudelijk spreekuur via (035) 692 63 50. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Online cursus

Als je liever een cursus online volgt, neem dan eens een kijkje op Pink Cloud.