voor inwoners, met gemeenten

Vragen over opvoeden

In de puberteit verandert er veel. Zowel voor je puber als voor jou als ouder. Want naast de spurt in lichamelijke groei, krijgen pubers ook vaak een uitgesproken mening. Hoe reageer je daarop en houd je het leuk met elkaar? Je kunt deze vragen zelf oplossen, maar ook samen met andere ouders.

Ervaringen delen

Door je vragen met andere ouders te bespreken, merk je dat je niet de enige bent die hiermee zit. Ook anderen ervaren vaak lastige opvoedsituaties en kunnen vertellen hoe ze daarmee omgaan. Zo kun je samen delen wat goed werkt en wat mogelijk ook voor jou een geschikte oplossing kan zijn. Dat kan steun en meer zekerheid geven bij de opvoeding van je kind.

Volg een cursus

Speciaal voor ouders met kinderen van 12 tot 17 jaar, biedt Jeugd en Gezin samen met Versa Welzijn de cursus Communiceren met je pubers. Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten over de volgende thema’s:

 1. Veranderingen in de puberteit
 2. Manieren van opvoeden
 3. Communiceren met je kind
 4. Valkuilen in de communicatie
 5. Overleggen en grenzen stellen

Cursusdata (wijzigingen onder voorbehoud) | aanmelden uiterlijk 1 week voorafgaand aan de cursus!

 • Dinsdag 14, 21 en 28 januari en 4 februari 2020
  Locatie: Burgemeester de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum
  Tijd: 20.00 – 22.00 uur
  Cursusleiders: Elly Verbruggen en Gwen Bouwens
  Kosten: € 30,- per ouder(paar) -betaling per PIN tijdens de 1e bijeenkomst-

Download hier de flyer: Communiceren met je puber

Belangstelling

Voor meer informatie of aanmelden (uiterlijk 1 week voorafgaand aan de cursus!) kun je gebruikmaken van dit formulier, een mail sturen naar cursussen@jggv.nl of bellen naar het inhoudelijk spreekuur via (035) 692 63 50. De kosten voor deze cursus zijn € 30,- per ouder(paar). Deze kosten dien je te voldoen door PIN-betaling tijdens de eerste bijeenkomst!