voor inwoners, met gemeenten

Praktische training voor ouders die hun kind met een eetstoornis beter willen helpen

Maak je je zorgen over het eetpatroon van je kind? Wil je meer weten over de ontwikkeling van een eetstoornis? En wil je weten wat je zelf kunt doen als je kind een eetstoornis heeft? Schrijf je dan in voor de training ‘Help: mijn kind heeft een eetstoornis!’

Het aantal jeugdigen met een eetstoornis neemt toe. En ook de wachttijden voor hulp worden langer. Voor ouders die te maken krijgen met een eetstoornis, is dat zwaar. Je hebt veel vragen en vooral behoefte aan handvatten hoe je je kind het beste kunt helpen. En daar wil je het liefst zo snel mogelijk mee beginnen. Want we weten dat de kans op herstel het grootst is, als er snel gestart wordt met behandelen én de juiste hulp vanuit de directe omgeving.

Praktische tips en ervaringen delen

In 6 bijeenkomsten van 2 uur krijg je informatie, praktische handreikingen en oefen je hoe om te gaan met je kind. Daarbij gaat het vooral over verbinding houden met je kind en verzet bieden tegen de wil van de eetstoornis. Ook komen de diverse behandelmogelijkheden in de buurt aan bod en er komt een kinderarts en diëtist tal van praktische tips geven.

Download hier de flyer: Training eetstoornissen ouders – Gooi-en Vechtstreek

Praktische informatie

Er is plaats voor maximaal 7 ouderparen of maximaal 15 personen.

Kosten en aanmelden

Deze cursus is gratis voor ouders van kinderen met een eetstoornis woonachtig in de regio Gooi en Vechtstreek. Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar regio-zorgadministratie@levvel.nl onder vermelding van ‘Aanmelding oudertraining eetstoornissen Gooi-en Vechtstreek’. Je ontvangt een aanmeldformulier. Retourneer dat formulier uiterlijk 17 oktober 2022. We nemen telefonisch contact met je op voordat de aanmelding definitief wordt.

Waar en wanneer

De training wordt gegeven op een centrale locatie in de regio:

Locatie: De Kapel, ‘s-Gravelandseweg 144, 1217 GA Hilversum.
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Data in 2022: maandag 31 oktober, maandag 14 november, maandag 21
november, maandag 28 november, maandag 12 december.
Data in 2023: maandag 16 januari en eventueel een terugkombijeenkomst in
februari.