voor inwoners, met gemeenten

Vragen over opvoeden

Opvoeden van kinderen is leuk, maar soms ook lastig. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind niet wil luisteren of erg boos is? Je kunt deze vragen zelf oplossen, maar ook gebruik maken van tips van anderen.

Ervaringen delen

Tijdens de cursus krijg je praktische tips en handvatten, op basis van Positief Opvoeden, waarmee je vervolgens thuis aan de slag kunt gaan. Ook kun je je vragen en ervaringen bespreken met andere ouders. Door samen te delen wat werkt, vind je mogelijk geschikte oplossingen voor de dingen waar je zelf tegenaan loopt.

Volg een cursus

Speciaal voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar, biedt Jeugd en Gezin de cursus ‘Opvoeden, zo houd je het leuk’. Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur, waarin verschillende thema’s naar voren komen:

  • 1e bijeenkomst: Positief aandacht geven
  • 2e bijeenkomst: Positief sturen en grenzen stellen
  • 3e bijeenkomst: Consequenties bij ongewenst gedrag
  • 4e bijeenkomst: Alles op een rij

LET OP!

In verband met de maatregelen om het coronavirus terug te dringen is besloten al onze workshops en cursussen tot en met juni 2020 te laten vervallen.

 

Download hier de flyer: Opvoeden, zo hou je het leuk

Belangstelling

Voor meer informatie of aanmelden (uiterlijk 1 week voorafgaand aan de cursus!) kun je gebruikmaken van dit formulier, een mail sturen naar cursussen@jggv.nl of bellen naar het inhoudelijk spreekuur via (035) 692 63 50. De kosten voor deze cursus zijn € 30,- per ouder(paar). Deze kosten dien je te voldoen door PIN-betaling tijdens de eerste bijeenkomst!