voor inwoners, met gemeenten

Vragen over opvoeden

Wat moet je doen als je kind een driftbui heeft? Of niet luistert? Of andere kinderen slaat? Alle ouders van peuters komen voor dit soort vragen te staan en zoeken naar een oplossing. Dat kun je alleen doen maar ook samen met andere ouders.

Ervaringen delen

Door je vragen met andere ouders te bespreken, merk je dat je niet de enige bent die hiermee zit. Ook anderen ervaren vaak lastige opvoedsituaties en kunnen vertellen hoe ze daarmee omgaan. Zo kun je samen delen wat goed werkt en wat mogelijk ook voor jou een geschikte oplossing kan zijn. Dat kan steun en meer zekerheid geven bij de opvoeding van je kind.

Let op! Deze cursus wordt uitsluitend aangeboden aan inwoners van Hilversum

Omdat gemeente Hilversum voor de financiering van deze cursus zorgdraagt mogen wij deze cursus alleen aanbieden aan de inwoners van Hilversum.

Woon je binnen regio Gooi en Vechtstreek, maar niet in gemeente Hilversum, en wil je advies over de opvoeding van je peuter. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor advies. Daarnaast hebben wij enkele interessante folders over de opvoeding van peuters.

Volg een cursus

Speciaal voor ouders in Hilversum met peuters van 2 tot 4 jaar, biedt Jeugd en Gezin de cursus Peuter in zicht! Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur, waarin telkens een thema centraal staat.

  1. Hoe ontwikkelen peuters zich?
  2. Hoe ondersteun je je peuter en bied je een veilige basis?
  3. Hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind?
  4. Hoe kun je het gedrag van je peuter sturen?

Download hier de de flyer: Peuter in zicht!

Praktische informatie

Het aantal deelnemers aan de cursus bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 ouders. Aanmelden kan, tot uiterlijk een week voor de start, door een mail te sturen naar cursussen@jggv.nl of bellen naar (035) 692 63 50. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Deze cursus is alleen voor inwoners van gemeente Hilversum omdat gemeente Hilversum deze cursus financieel mogelijk maakt.

Locatie Hilversum, Consultatiebureau Jeugd en Gezin

Cursus Peuter in Zicht

Adres: Frederik van Eedenlaan 13b, 1215 EK Hilversum
Data:  woensdag 14, 21, 28 september en 5 oktober 2022 | **3-4 Donderdag avonden vanaf 27 oktober 2022 |  **3-4 Donderdag avonden vanaf 24 november 2022
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Kosten: Gratis