voor inwoners, met gemeenten

Vragen over opvoeden

Wat moet je doen als je kind een driftbui heeft? Of niet luistert? Of andere kinderen slaat? Alle ouders van peuters komen voor dit soort vragen te staan en zoeken naar een oplossing. Dat kun je alleen doen maar ook samen met andere ouders.

Ervaringen delen

Door je vragen met andere ouders te bespreken, merk je dat je niet de enige bent die hiermee zit. Ook anderen ervaren vaak lastige opvoedsituaties en kunnen vertellen hoe ze daarmee omgaan. Zo kun je samen delen wat goed werkt en wat mogelijk ook voor jou een geschikte oplossing kan zijn. Dat kan steun en meer zekerheid geven bij de opvoeding van je kind.

Volg een cursus

Speciaal voor ouders met peuters van 2 tot 4 jaar, biedt Jeugd en Gezin samen met Versa Welzijn de cursus Peuter in zicht! Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur, waarin telkens een thema centraal staat.

  1. Hoe ontwikkelen peuters zich?
  2. Hoe ondersteun je je peuter en bied je een veilige basis?
  3. Hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind?
  4. Hoe kun je het gedrag van je peuter sturen?

 

LET OP!

In verband met de maatregelen om het coronavirus terug te dringen is besloten al onze workshops en cursussen tot en met juni 2020 te laten vervallen.

 

Download hier de flyer: Peuter in zicht

Belangstelling?

Voor meer informatie of aanmelden (uiterlijk 1 week voor aanvang van cursus) kun je gebruikmaken van dit formulier, een mail sturen naar cursussen@jggv.nl of bellen naar het inhoudelijk spreekuur via (035) 692 63 50. De kosten voor deze cursus zijn € 30,- per ouder(paar). Deze kosten dien je te voldoen door PIN-betaling tijdens de eerste bijeenkomst!