Positief Opvoeden voor gescheiden ouders (Hilversum)

voor inwoners, met gemeenten

Versterk je vaardigheden en zelfvertrouwen als opvoeder na een scheiding

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? Om je kind te helpen bij het omgaan met de gevolgen hiervan? Om beter te communiceren met je ex-partner, zodat conflicten zoveel mogelijk worden voorkomen?

In deze cursus van zes bijeenkomsten leer je om te gaan met veranderingen als gevolg van de scheiding. Thema’s zijn het leren kennen van verschillende emoties, het ontwikkelen van het eigen probleemoplossend vermogen en het hanteren van conflicten. Je leert wat een goede balans is tussen werk, gezin en ontspanning. Ouders die deze cursus gevolgd hebben, ervaren meer grip op hun gevoel over de scheiding en een positief effect in de communicatie met de andere ouder.

Tijdens deze cursus is er ook gelegenheid om je vragen en ervaringen te bespreken met andere gescheiden ouders.Reacties ouders op cursus

Volg een cursus

In samenwerking met gemeente Hilversum bieden wij deze cursus ‘Positief Opvoeden voor gescheiden ouders’ aan ten behoeve van ouders uit gemeente Hilversum. Woon je niet in Hilversum maar heb je wel belangstelling om deze cursus te volgen? Laat het ons weten! Als we niet voldoende deelnemers uit gemeente Hilversum hebben om de cursus te laten doorgaan (6 ouders), dan mogen we ook deelnemers uit andere gemeenten van de regio Gooi en Vechtstreek toelaten.

Deze cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten en enkele weken later een terugkombijeenkomst. Alle bijeenkomsten duren ongeveer 2,5 uur.

Download hier de flyer: Positief Opvoeden Gescheiden Ouders

Praktische informatie

Cursusdata: woensdag 9, 16, 23, 30 september en 7 oktober | Terugkombijeenkomst: 28 oktober 2020

Tijd: 19.30 – 22.00 uur | Trainers: Rebecca Moens en Anke Nieuwenhuizen

Locatie: Edisonstraat 47, 1221 ET Hilversum

Omdat we rekening houden met 1,5 meter afstand tijdens de cursus is er plek voor zes ouders. Ouders die ingeschreven staan in de gemeente Hilversum hebben voorrang, als er ruimte is voor ouders uit andere gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek dan gaat de inschrijving op volgorde van aanmelden.

Ex-partners worden, indien beiden zich aanmelden, niet in dezelfde groep geplaatst.

Aanmelden

Aanmelden vóór 1 september aanstaande  per mail via cursussen@jggv.nl

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn € 30,00 per persoon per cursus. Deze kosten dien je te voldoen door PIN-betaling tijdens de eerste bijeenkomst.