voor inwoners, met gemeenten

In samenwerking met de gemeente Hilversum bieden wij de cursus ‘Positief Opvoeden voor gescheiden ouders’ aan. Deze cursus is bedoeld voor ouders uit Hilversum. Woon je niet in deze gemeente maar heb je wel belangstelling om de cursus te volgen? Laat het ons weten! Als we onvoldoende deelnemers uit Hilversum hebben, dan kunnen we ook deelnemers uit andere gemeenten van de regio Gooi en Vechtstreek toelaten.

Versterk je vaardigheden en zelfvertrouwen 

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? Om je kind te helpen bij het omgaan met de gevolgen hiervan? Om beter te communiceren met je ex-partner, zodat conflicten zoveel mogelijk worden voorkomen? Dan is deze cursus wat voor jou!

Reacties ouders op cursus

In deze cursus leer je beter omgaan met veranderingen als gevolg van de scheiding. Thema’s zijn het leren kennen van verschillende emoties, het ontwikkelen van het eigen probleemoplossend vermogen en het hanteren van conflicten. Je leert wat een goede balans is tussen werk, gezin en ontspanning. Ouders die deze cursus gevolgd hebben, ervaren meer grip op hun gevoel over de scheiding en een positief effect in de communicatie met de andere ouder.

Download hier de flyer van deze cursus.

Radio-interview over Positief Opvoeden voor Gescheiden Ouders

In augustus 2020 werd cursusleider Rebecca Moens door Radio NH Gooi geïnterviewd over de cursus Positief Opvoeden voor Gescheiden Ouders. Luister hier naar het fragment.

Praktische informatie

We houden rekening met de geldende coronamaatregelen.

Aanmelden kan, tot uiterlijk twee weken voor de start, door een mail te sturen naar cursussen@jggv.nl. Na aanmelding neemt een cursusleider telefonisch contact met je op. We zorgen ervoor dat er geen ex-partners in een zelfde cursusgroep meedoen. Toelaten tot de cursus gaat op volgorde van binnenkomst van je aanmelding, waarbij inwoners uit gemeente Hilversum voorrang hebben. Is de cursus al volgeboekt als je je aanmeldt? Geen probleem; wij zetten je op een wachtlijst voor de volgende keer dat deze cursus gegeven wordt.

Trainers:

Rebecca Moens r.moens@jggv.nl  en Jacqueline van Elk  j.vanelk@jggv.nl

Kosten: 30 euro per persoon per cursus.

Cursusdata (gestart)

De eerstvolgende cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten | tijd: 9.30 – 12.00 uur | data: 10, 17, 24 november, 1 en 8 december 2021 en daarna een terugkombijeenkomst op 12 januari 2022.

Locatie

Consultatiebureau Jeugd en Gezin, Edisonstraat 47, 1221 ET Hilversum.