voor inwoners, met gemeenten

Versterk je vaardigheden en zelfvertrouwen als opvoeder na een scheiding

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? Om je kind te helpen bij het omgaan met de gevolgen hiervan? Om beter te communiceren met je ex-partner, zodat conflicten zoveel mogelijk worden voorkomen?

Ervaringen delen

In deze cursus van zes bijeenkomsten krijg je tips en handvatten waarmee je vervolgens thuis aan de slag kunt gaan. Daarnaast is er tijdens deze cursus ook gelegenheid om je vragen en ervaringen te bespreken met andere gescheiden ouders. Een praktische cursus die je leert positieve oplossingen te vinden en toe te passen voor de dingen waar je bij opvoeden na scheiding tegenaan loopt.

Volg een cursus

Jeugd en Gezin biedt de cursus ‘Positief Opvoeden voor gescheiden ouders’ aan. Deze cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten en enkele weken later een terugkombijeenkomst. Alle bijeenkomsten duren ongeveer 2,5 uur. In de cursus komen verschillende thema’s aan bod bijvoorbeeld: het leren herkennen van emoties, het oplossen van problemen, het hanteren van conflicten en het vinden van een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning.

Workshopdata | aanmelden uiterlijk 1 week voorafgaand aan de cursus!

 • Donderdag 12-19-26 september en 3-10 oktober 2019 (31 oktober de terugkombijeenkomst) > GESTART! Hiervoor kan niet meer aangemeld worden.
  Tijd: 09.15 – 11.45 uur
  Locatie:  Olmenlaan 14, 1404 DG Bussum
  Cursusleider: Jacqueline van Elk en Rebecca Moens
  Kosten: € 30,00 per persoon per cursus
 • Maandag 4-11-25 november, 2-9 december 2019 (13 januari 2020 de terugkombijeenkomst)
  Tijd: 09.15 – 11.45 uur
  Locatie:  Edisonstraat 47, 1221 ET Hilversum
  Cursusleider: Jacqueline van Elk en Rebecca Moens
  Kosten: € 30,00 per persoon per cursus

Download hier de flyer: Positief Opvoeden Gescheiden Ouders

Belangstelling

Voor meer informatie of aanmelden (aanmelden uiterlijk 1 week voorafgaand aan de cursus!) kun je gebruikmaken van dit formulier, een mail sturen naar cursussen@jggv.nl of bellen naar het inhoudelijk spreekuur via (035) 692 63 50.

De kosten voor deze cursus zijn € 30,00 per persoon per cursus. Ex-partners worden, indien beiden zich aanmelden, niet in dezelfde groep geplaatst.