voor inwoners, met gemeenten

In samenwerking met gemeente Hilversum bieden wij de cursus ‘Positief Opvoeden voor gescheiden ouders’ aan ten behoeve van ouders uit gemeente Hilversum. Woon je niet in Hilversum maar heb je wel belangstelling om deze cursus te volgen? Laat het ons weten! Als we niet voldoende deelnemers uit gemeente Hilversum hebben om de cursus te laten doorgaan, dan mogen we ook deelnemers uit andere gemeenten van de regio Gooi en Vechtstreek toelaten.

Versterk je vaardigheden en zelfvertrouwen als opvoeder na een scheiding

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? Om je kind te helpen bij het omgaan met de gevolgen hiervan? Om beter te communiceren met je ex-partner, zodat conflicten zoveel mogelijk worden voorkomen?

Reacties ouders op cursus

In deze cursus leer je om te gaan met veranderingen als gevolg van de scheiding. Thema’s zijn het leren kennen van verschillende emoties, het ontwikkelen van het eigen probleemoplossend vermogen en het hanteren van conflicten. Je leert wat een goede balans is tussen werk, gezin en ontspanning. Ouders die deze cursus gevolgd hebben, ervaren meer grip op hun gevoel over de scheiding en een positief effect in de communicatie met de andere ouder.

Radio-interview over Positief Opvoeden voor Gescheiden Ouders

Zaterdag 8 augustus 2020 werd cursusleider Rebecca Moens door Radio NH Gooi geïnterviewd over de cursus Positief Opvoeden voor Gescheiden Ouders. Luister hier naar het fragment.

Praktische informatie

We houden rekening met de geldende coronamaatregelen.

Aanmelden kan, tot uiterlijk twee weken voor de start, door een mail te sturen naar cursussen@jggv.nl. Na aanmelding neemt eerst een cursusleider telefonisch contact met je op. We zorgen ervoor dat er geen ex-partners in een zelfde cursusgroep meedoen.

Trainers:

Rebecca Moens r.moens@jggv.nl  en Jacqueline van Elk  j.vanelk@jggv.nl

Kosten: 30 euro per persoon per cursus.

Cursusdata

De eerstvolgende cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten | tijd: 9.30 – 12.00 uur | data: 10, 17, 24 juni, 1, 8 juli en 26 augustus 2021

Locatie

Consultatiebureau Jeugd en Gezin, Edisonstraat 47, 1221 ET Hilversum.

 

Download hier de flyer van deze cursus.