voor inwoners, met gemeenten

Opvoeden na een scheiding

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? Om je kind te helpen bij het omgaan met de gevolgen hiervan? Om beter te communiceren met je ex-partner, zodat conflicten zoveel mogelijk worden voorkomen? Je kunt deze vragen zelf proberen op te lossen, maar ook samen met andere ouders.

Ervaringen delen

Door je vragen met andere gescheiden ouders te bespreken, merk je dat je niet de enige bent die hiermee zit. Ook anderen ervaren stress en lastige opvoedsituaties na hun scheiding. Zo kun je samen delen wat werkt en elkaar helpen om hier op een positieve manier meer om te gaan.

Volg een cursus

Jeugd en Gezin biedt de cursus ‘Positief Opvoeden voor gescheiden ouders’. Deze cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2,5 uur waarin verschillende thema’s aan bod komen: het leren herkennen van emoties, het oplossen van problemen, het hanteren van conflicten en het vinden van een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning.

Workshopdata

  • Woensdag 6-13-20-27 maart en 3 april 2019 (24 april de terugkombijeenkomst)
    Tijd: 09.15 – 11.45 uur
    Locatie:  Edisonstraat 47 Hilversum
    Cursusleider: Jacqueline van Elk en Rebecca Moens
    Kosten: € 30,- (bijdrage voor materialen)

Download hier de flyer: Positief Opvoeden Gescheiden Ouders

Belangstelling

Voor meer informatie of aanmelden kun je gebruikmaken van dit formulier, een mail sturen naar cursussen@jggv.nl of bellen naar het inhoudelijk spreekuur via (035) 692 63 50.

De kosten voor deze cursus zijn € 30,- per ouder. Ex-partners worden, indien u zich beide aanmeldt, niet in dezelfde groep geplaatst.