voor inwoners, met gemeenten

Kinderen en emoties

Kinderen moeten nog leren omgaan met hun emoties en hebben jou daarbij nodig. Je wilt immers dat je kind zichzelf kan zijn maar ook dat hij/zij rekening houdt met zijn/haar omgeving. Hoe geef je ruimte aan emoties en stel je tegelijkertijd grenzen aan gedrag?

Deze cursus is opgedeeld in afzonderlijke workshops

De cursus ‘SOS, kinderen en emoties’ bestaat uit drie afzonderlijke workshops die 2 uur duren. In elke workshop staat een basisemotie centraal. Je kunt je aanmelden voor één van de bijeenkomsten, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom om de hele reeks van drie bijeenkomsten te volgen.

Inhoud van de workshops

Tijdens de workshops krijg je inzicht in de functie van de verschillende emoties van je kind. Ook krijg je praktische tips en handvatten hoe er mee om te gaan. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen met andere ouders. De basisemoties die aan bod komen zijn: boos, bang en bedroefd.

Radio-interview

Op zaterdag 4 november 2018 gaf cursusleidster Nathalie Zurlohe een radio-interview op radio NH Gooi over haar werk als gezins- en opvoedcoach. Dit fragment kun je hier beluisteren.

Volg de workshop(s)

Speciaal voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar, biedt Jeugd en Gezin de reeks van workshops SOS, Kinderen en emoties. Deze reeks workshops bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur, waarin de basisemoties centraal staan en je concrete tips krijgt.

  • 1e bijeenkomst: Boos
  • 2e bijeenkomst: Bang
  • 3e bijeenkomst: Bedroefd

Workshopdata

Inschrijving per avond!

Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Olmenlaan 14 te Bussum
Cursusleider: Nathalie Zurlohe
Kosten: € 10,- per ouder(paar) / per avond

Donderdag 7 maart 2019: thema BOOS
Donderdag 21 maart 2019: thema BANG
Donderdag 4 april 2019: thema BEDROEFD

Belangstelling

Voor meer informatie of aanmelden kun je gebruikmaken van dit formulier, een mail sturen naar cursussen@jggv.nl of bellen naar het inhoudelijk spreekuur via (035) 692 63 50. De kosten voor de afzonderlijke workshops zijn € 10,- per ouder(paar).