voor inwoners, met gemeenten

Vragen over contact

Goed contact tussen jou en je kind is belangrijk. Meestal gaat dit spontaan en onbewust, maar soms gaat het niet zo makkelijk vanzelf of ben je er onzeker over. Bijvoorbeeld als je baby veel huilt, je peuter eet- of slaapproblemen heeft, of je kind erg druk is of juist teruggetrokken.

Samen kijken

Als je vragen hebt over het contact tussen jou en je kind, kan het fijn zijn als er iemand met je meekijkt. Iemand die ziet wat er in je gezin gebeurt. Wat gaat er juist goed en hoe komt dat? Door je sterke kanten in het contact met je kind te herkennen, kun je er vaker gebruik van maken. Zo houd je het contact positief en kun je meer genieten van elkaar.

Volg videohometraining

Speciaal voor ouders die vragen hebben over het contact met hun kind(eren) van 0 tot 7 jaar biedt Jeugd en Gezin videohometraining. Bij videohometraining komt een jeugdverpleegkundige bij je thuis om een korte filmopname te maken. Bijvoorbeeld 5 tot 10 minuten tijdens de maaltijd, bij het naar bed brengen van je kind of het doen van een spelletje. Zij bekijkt deze opnamen eerst zelf en maakt een nieuwe afspraak om het filmpje bij je thuis te bespreken. Het aantal opnames is afhankelijk van je vraag en het verloop van de training. Meestal worden er drie tot vijf opnames gemaakt. Download hier de folder: videohometraining.

Belangstelling

Het je interesse voor videohometraining? Dan kun je dit bespreken met de jeugdverpleegkundige, jeugdarts of gezins- en opvoedcoach. Voor meer informatie of aanmelden kun je ook gebruikmaken van dit formulier, een mail sturen naar cursussen@jggv.nl of bellen naar het inhoudelijk spreekuur via (035) 692 63 50.
Aan videohometraining zijn geen kosten verbonden