voor inwoners, met gemeenten

Cursus ‘Baby in huis’ voor kersverse ouders

Publicatiedatum: 6 januari 2020

De eerste maanden met een baby kom je voor allerlei nieuwe situaties te staan. Leuk en tegelijkertijd ook spannend. Wat heeft mijn baby nodig? Doe ik het wel goed? Hoe pakken andere ouders dit aan? Speciaal voor kersverse ouders biedt Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek de cursus Baby in huis.

Baby in huis is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 4 weken en 4 maanden oud. Tijdens de cursus ontvang je informatie over de ontwikkeling van een baby en hoe je deze kunt stimuleren. Zo krijg je tips over praten, spelen en contact maken met je kind. Hoe sluit je daarbij aan bij zijn/haar ritme qua slapen, voeding en huilen? Hoe combineer je je werk met het zorgen voor je kind en hoe ga je om met een zieke baby? Verder is er ruimte voor het bespreken van de beleving van het ouderschap en het delen van ervaringen met andere ouders. Dat geeft vaak herkenning en zelfvertrouwen. Dat is fijn voor jezelf en ook voor je baby.

Start in januari

De cursus start 20 januari in Huizen (Holleblok 2A) en vindt plaats op vier opeenvolgende maandagen tussen 10.00 en 11.30 uur. Aan het volgen van deze cursus zijn geen kosten verbonden. Ouders uit de hele regio Gooi en Vechtstreek zijn welkom. Kom indien mogelijk beiden, zodat je samen kunt toepassen wat je hebt geleerd. Ook je baby is van harte welkom, die kun je evt. na afloop nog even wegen.

Aanmelden en informatie

Voor informatie en aanmelden kun je terecht op de website van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek: www.jggv.nl (cursussen). Ook kun je bellen naar 035 69 26 350 of een mail sturen naar cursussen@jggv.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws