voor inwoners, met gemeenten

Cursus ‘Baby in huis’ voor kersverse ouders

Publicatiedatum: 11 oktober 2018

De eerste maanden met een baby kom je voor allerlei nieuwe situaties te staan. Leuk en tegelijkertijd ook spannend. Wat heeft mijn baby nodig? Doe ik het wel goed? Hoe pakken andere ouders dit aan? Speciaal voor kersverse ouders biedt Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek de cursus Baby in huis.

Baby in huis is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 4 weken en 4 maanden oud. Tijdens de cursus ontvang je informatie over de ontwikkeling van je baby en hoe je deze kunt stimuleren. Ook krijg je tips over het herkennen van kleine signalen bij je kind en hoe je daarop kunt inspelen. Hoe sluit je aan bij het ritme van je kind, qua slapen, voeding en huilen? Verder is er ruimte voor het bespreken van de beleving van het ouderschap en het delen van ervaringen met andere ouders. Dat geeft vaak herkenning en zelfvertrouwen. Dat is fijn voor jezelf en ook voor je kind.

Start in november

De cursus start 12 november in Huizen (Holleblok 2) en vindt plaats op vier opeenvolgende maandagen tussen 10.00 en 12.00 uur. Aan het volgen van deze cursus zijn geen kosten verbonden. Ouders uit de hele regio Gooi en Vechtstreek zijn welkom! We raden zowel vaders als moeders aan om te komen, want dan kun je samen toepassen wat je hebt geleerd. Neem ook gerust je baby mee.

Aanmelden en informatie

Voor informatie en aanmelden kun je terecht op de website van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek: www.jggv.nl (cursussen). Ook kun je bellen naar 035 69 26 350 of een mail sturen naar cursussen@jggv.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws