voor inwoners, met gemeenten

Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders

Publicatiedatum: 26 september 2018

Bij een scheiding komt er veel op je af. Je moet, samen met je gezin, een nieuwe balans vinden en dat valt niet altijd mee. Daarom organiseert Jeugd en Gezin in november de cursus Positief Opvoeden, speciaal voor ouders die een scheiding achter de rug hebben.

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? Heb je last van boosheid, negatieve gevoelens of stress? Vraag je je af hoe je beter kunt communiceren om conflicten te voorkomen? Wil je je kind steunen en leren omgaan met de gevolgen van de scheiding? Als je met deze vragen zit, kan de cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders je daarbij helpen. De cursus gaat in op het herkennen van verschillende emoties, het hanteren van conflicten en het vinden van een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning. Ouders die deze cursus hebben gevolgd ervaren meer grip in hun gevoel over de scheiding en een positief effect in de communicatie met de andere ouder.

Cursusopzet

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2,5 uur. Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats en na afloop is er een terugkombijeenkomst. Je volgt deze cursus samen met 5 tot 12 andere gescheiden ouders. Beide ouders kunnen deelnemen, maar zitten nooit in dezelfde groep. De leeftijd van de kinderen speelt geen rol, de cursus is vooral gericht op jou als ouder. Tijdens de bijeenkomsten worden filmpjes van praktijksituaties gebruikt en krijg je een praktisch werkboek.

Start in november

De cursus vindt plaats in Huizen (Holleblok 2a) op donderdag 1, 8, 15, 22 en 29 november en een terugkombijeenkomst op 13 december. Alle keren van 19.30 tot 22.00 uur. De kosten voor deelname zijn 30 euro per ouder. Ouders uit de hele regio Gooi en Vechtstreek zijn welkom!

Aanmelden en informatie

Voor informatie en aanmelden kun je terecht op de website van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek: www.jggv.nl (cursussen). Ook kun je bellen naar het inhoudelijk spreekuur: 035 69 26 350 of een mail sturen naar cursussen@jggv.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws