voor inwoners, met gemeenten

Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders

Publicatiedatum: 5 april 2018

Bij een scheiding komt er veel op je af. Je moet, samen met je gezin, een nieuwe balans vinden en dat valt niet altijd mee. Daarom organiseert Jeugd en Gezin in mei weer de cursus Positief Opvoeden, speciaal voor ouders die een scheiding achter de rug hebben.

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? Heb je last van boosheid, negatieve gevoelens of stress? Vraag je je af hoe je beter kunt communiceren met de andere ouder om conflicten te voorkomen? En wil je je kind steunen, en leren om te gaan met de gevolgen van de scheiding? Als je met deze vragen zit, kan de cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders je daarbij helpen. De cursus gaat in op het herkennen van verschillende emoties, het hanteren van conflicten en het vinden van een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning. Ouders die de cursus hebben gevolgd ervaren meer grip in hun gevoel over de scheiding en een positief effect in de communicatie met de andere ouder.

Cursusopzet

De cursus bestaat uit zes wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2,5 uur. Je volgt deze cursus samen met 5 tot 12 andere gescheiden ouders. Beide ouders kunnen deelnemen, maar zitten nooit in dezelfde groep. De leeftijd van de kinderen speelt geen rol, de cursus is vooral gericht op de ouders zelf. Tijdens de bijeenkomsten worden filmpjes van praktijksituaties gebruikt en krijg je een praktisch werkboek.

Start in mei

De cursus vindt plaats in Bussum (Olmenlaan 14) op vrijdag 18 en 25 mei, 1, 8 en 22 juni en een terugkombijeenkomst op 6 juli. Alle keren van 9.15 tot 11.45 uur. De kosten voor deelname zijn 30 euro per ouder. Ouders uit de hele regio Gooi en Vechtstreek zijn welkom! Aanmelden en informatie

Voor informatie en aanmelden kun je terecht op de website van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek: www.jggv.nl (cursussen). Ook kun je bellen naar het inhoudelijk spreekuur: 035 69 26 350 of een mail sturen naar cursussen@jggv.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws