voor inwoners, met gemeenten

Geplande groepsvaccinaties voor 9- t/m 14-jarigen uitgesteld

Publicatiedatum: 12 maart 2020

De door Jeugd en Gezin geplande groepsvaccinaties in de week van 30 maart t/m 3 april gaan niet door. Vanwege de onvoorspelbaarheid  van de verspreiding van het coronavirus heeft het RIVM besloten dat in heel Nederland, dus ook in de regio Gooi en Vechtstreek, de groepsvaccinaties voor 9- t/m 14-jarigen worden uitgesteld.

Ruim 5400 jeugdigen uit de regio Gooi en Vechtstreek hebben van het RIVM een oproep gekregen om zich te laten vaccineren in sporthal De Zandzee in Bussum. Jeugd en Gezin organiseert daar de groepsvaccinaties in de week van 30 maart tot en met 3 april. Al deze vaccinaties voor 9- t/m 14-jarigen worden nu uitgesteld.

Nieuwe planning

De vaccinaties voor 9-jarige jongens en meisjes (DTP/BMR) worden uitgesteld tot na de zomervakantie. Voor deze prikken waren alleen kinderen uit Huizen en Wijdemeren opgeroepen. Ook de vaccinaties aan 13-jarige meisjes (HPV) worden uitgesteld tot na de zomer. Met het uitstellen van een half jaar komt de bescherming tegen deze ziekten niet in gevaar.

De vaccinaties voor 14-jarige jongeren (meningokokken ACWY) worden verzet naar juni. Hiervoor ontvangen zij een nieuwe uitnodiging.

Afspraken gaan door

Alle afspraken (en eventuele vaccinaties) bij Jeugd en Gezin gaan gewoon door. Zowel op de consultatiebureaus, op het inhaal-vaccinatiespreekuur, als op de scholen.

Ook de 22-wekenprik voor zwangeren wordt gewoon gegeven.

Coronavirus

De redenen voor deze tijdelijke aanpassingen van het Rijksvaccinatieprogramma zijn de bestrijding van het coronavirus en de daardoor ook ontstane hogere werkdruk bij de jeugdgezondheidszorg.

Meer nieuws

Al het nieuws