voor inwoners, met gemeenten

Geweldig! Je krijgt een baby!

Publicatiedatum: 9 augustus 2021

Het is één van de grootste veranderingen in je leven: vader of moeder worden. Hoe bereid je je voor op het ouderschap? En hoe maak je tijdens de zwangerschap al contact met je baby? Speciaal voor aanstaande ouders biedt Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek een gratis praktische cursus van twee bijeenkomsten in Bussum, Huizen en Hilversum.

Een prachtige tijd is aangebroken: de zwangerschap! Over een tijdje is er een baby in huis. Alle reden om je goed voor te bereiden. De cursus van Jeugd en Gezin kan jou en je partner daarbij goed helpen. Het advies is om deze cursus te volgen tussen de 5e en 9e maand van de zwangerschap. En uiteraard zijn zowel aanstaande moeders als aanstaande vaders van harte welkom!

Een band met je baby opbouwen

Tijdens de zwangerschap kun je al heel goed contact maken met je kindje. Hoe doe je dat? Hoe herken je het gedrag van je baby in de buik en hoe bouw je een band op? Hoe maakt de baby direct na de geboorte contact met jou? Onder andere deze onderwerpen en meer komt aan bod tijdens de eerste bijeenkomst van de cursus ‘Aanstaande ouders’.

Vader of moeder worden, en dan?

Je leven verandert na de geboorte van je baby. Hoe bewaak je straks de balans tussen de zorg voor je kind, je privéleven, je werk en andere activiteiten? Wat voor invloed heeft een kind eigenlijk op je relatie? Hoe ga je je kind opvoeden? Tijdens de tweede bijeenkomst van deze cursus komen deze onderwerpen en meer aan bod.

Belangstelling? Meer informatie over deze cursus ‘Aanstaande ouders’ vind je hier. Ook kun je informatie ontvangen via je verloskundige of je kunt je direct aanmelden door een mail te sturen naar cursussen@jggv.nl

Meer nieuws

Al het nieuws