voor inwoners, met gemeenten

Gezond naar het consultatiebureau

Publicatiedatum: 28 maart 2020

We krijgen op het consultatiebureau wel eens de vraag: “Waarom gebruiken jullie geen mondkapjes?”

Dat doen we omdat het volgens de landelijke richtlijnen van het RIVM niet geadviseerd wordt. Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (waaronder mondkapjes) is alleen noodzakelijk voor medisch personeel dat werkt met coronapatiënten of met mensen met corona-achtige klachten. Die mensen komen niet op het consultatiebureau.

Wij vragen je immers om thuis te blijven als jij en/of je kind last hebben van verkoudheidsklachten of koorts. Onze bezoekers zijn dus gezond en dat zijn onze medewerkers ook. Zij mogen ook alleen werken als ze niet verkouden zijn.

Uiteraard letten we tijdens ons werk op de hygiënische voorzorgsmaatregelen. We geven geen hand, wassen onze handen goed en houden voor zover mogelijk 1,5 meter afstand. Zo kun je veilig het consultatiebureau bezoeken.

Als je kind een afspraak voor een vaccinatie heeft, is het extra belangrijk dat je komt. Want daarmee bescherm je je kind tegen ernstige infectieziekten zoals kinkhoest, meningokokkenziekte of mazelen. Ook voor het onderzoek op hart-, heup-, oog- en groeiafwijkingen is het belangrijk om te komen.

Met vragen over voeding, verzorging of opvoeding kun je ons uiteraard ook altijd bellen. Dat kan elke werkdag tussen 8.30 en 16.30 via (035) 69 26 350. We denken graag met je mee!

Meer nieuws

Al het nieuws