voor inwoners, met gemeenten

Mamacafé Huizen viert 10-jarig jubileum

Publicatiedatum: 27 september 2023

Vrijdag 13 oktober bestaat het Mamacafé Huizen 10 jaar. Om dit jubileum te vieren zijn alle aanstaande en jonge ouders tussen 10.00 en 12.00 uur welkom op ’t Holleblok 2A. Ook ‘oud’ bezoekers en vrijwilligers van het Mamacafé worden van harte uitgenodigd.

Sinds 2013 is er elke vrijdagochtend een Mamacafé in wijkcentrum ‘t Holleblok. Een vast moment waarop zwangere vrouwen en ouders van baby’s en peuters elkaar kunnen ontmoeten onder leiding van enthousiaste vrijwilligers. Om gezellig samen te praten, ervaringen te delen en tips & trucs uit te wisselen over het krijgen en hebben van een kind. Zo komen bij het Mamacafé alle gewone dagelijkse dingen voorbij die je als jonge ouder meemaakt bij het opvoeden van 0 tot 4-jarigen. Daarnaast staat er vaak ook een thema op het programma, bijvoorbeeld voorlezen, spelen, positief opvoeden of EHBO bij baby’s en kinderen. Dat alles onder het genot van een kopje koffie of thee.

Feestprogramma

Ter ere van het 10-jarig jubileum viert het Mamacafé op 13 oktober feest. Uiteraard met hapjes, drankjes, taartjes en muziek. Daarbij kunnen kinderen zich laten schminken en een dansje wagen onder leiding van Studio Dansu. Ook is er een fotograaf aanwezig die (gratis) professionele fotoshoots maakt van ouders en hun kinderen. Voor het officiële moment is wethouder Fleur van der Kleij, van de gemeente Huizen, uitgenodigd.

Moeders en vaders

Hannanjah van Gerrevink, de jeugdverpleegkundige die het Mamacafé verzorgt, benadrukt dat ook ‘oud’ bezoekers van harte welkom zijn. En dat zijn niet alleen moeders, maar zeker ook vaders en bijvoorbeeld opa’s en oma’s. Mede daarom organiseert het Mamacafé Huizen een prijsvraag voor een nieuwe naam. Een term die duidelijker maakt dat alle ouders en verzorgers van baby’s en peuters op vrijdagochtend naar het Holleblok kunnen komen. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina mamacafehuizen. Of download de activiteitenflyer van najaar 2023.

Meld je hier aan voor het jubileumfeest op 13 oktober:

Meer nieuws

Al het nieuws