voor inwoners, met gemeenten

Meer weten over het dragen van je kind

Publicatiedatum: 28 maart 2018

Het dragen van je kind met behulp van een doek of drager is van alle tijden en culturen. Naast praktische voordelen is het ook goed voor de band tussen ouder en kind. Speciaal voor ouders van baby’s en peuters biedt Jeugd en Gezin de workshop ‘Dragen’ op 11 april, 26 mei en 6 juli.

Zeker jonge baby’s hebben behoefte aan nabijheid en fysiek contact met hun moeder en/of vader. Dan is het fijn als je weet hoe je op een goede manier je kind kunt dragen. Daarnaast kan dragen ook een hulpmiddel zijn bij bijvoorbeeld reflux en voorkeurshouding.

Doeken en draagzakken

De workshop ‘Dragen’ duurt 1,5 uur en wordt verzorgd door draagconsulent Jonet van Groenigen. Zij geeft informatie over het dragen en de belangrijkste aandachtpunten hierbij. Ook demonstreert ze verschillende doeken en draagzakken waarmee je zelf kunt oefenen. Het is een oriënterende workshop. Als je hierna nog behoefte hebt aan extra, individueel advies, dan kan dit op een ander moment bij de draagconsulent.

Praktische informatie

De workshop kost € 10,- per ouder(paar) en vindt plaats op woensdag 11 april in Blaricum (20.00 – 21.30 uur), zaterdag 26 mei in Bussum (10.00 tot 11.30 uur) en vrijdag 6 juli in Hilversum (10.00 – 11.30 uur). Aanmelden kan door een mail te sturen naar cursussen@jggv.nl of te bellen naar (035) 692 63 50. Kijk voor meer informatie op www.jggv.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws