voor inwoners, met gemeenten

Scheiding achter de rug?

Publicatiedatum: 6 augustus 2020

Bij een scheiding komt er veel op je af. Je moet samen met je gezin een nieuwe balans vinden en dat valt niet altijd mee. Speciaal voor ouders die een scheiding achter de rug hebben organiseert Jeugd en Gezin de cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders.

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? Heb je last van boosheid, negatieve gevoelens of stress? Wil je je kind steunen en leren omgaan met de gevolgen van de scheiding? Wil je beter communiceren met je ex-partner, zodat conflicten zoveel mogelijk worden voorkomen?

Als je met deze vragen zit, kan de cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders je daarbij helpen. De cursus gaat in op het herkennen van verschillende emoties, het hanteren van conflicten en het vinden van een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning. Ouders die deze cursus hebben gevolgd ervaren meer grip in hun gevoel over de scheiding en een positief effect in de communicatie met de andere ouder.

Cursusopzet

De cursus bestaat uit wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2,5 uur. Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsafspraak plaats en na afloop is er een terugkombijeenkomst. In verband met de coronamaatregelen volg je de cursus met maximaal 5 andere gescheiden ouders. Ex-partners worden, indien beiden zich aanmelden, niet in dezelfde groep geplaatst. De leeftijd van de kinderen speelt geen rol, de cursus is vooral gericht op jou als ouder. Tijdens de bijeenkomsten worden filmpjes van praktijksituaties gebruikt en krijg je een praktisch werkboek.

Start in september

De cursus vindt plaats in Hilversum (Edisonstraat 47) op woensdag 9, 16, 23 en 30 september en 7 oktober met een terugkombijeenkomst op 28 oktober. Alle keren van 19.30 tot 22.00 uur. De kosten voor deelname zijn 30 euro per ouder. Ouders uit de hele regio Gooi en Vechtstreek zijn welkom. Echter, ouders die woonachtig zijn in de gemeente Hilversum hebben voorrang omdat deze cursus georganiseerd wordt in samenwerking met gemeente Hilversum.

Aanmelden en informatie

Voor informatie en aanmelden kun je terecht op de website van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek: www.jggv.nl (cursussen). Ook kun je bellen naar het inhoudelijk spreekuur: 035 69 26 350 of een mail sturen naar cursussen@jggv.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws