voor inwoners, met gemeenten

Vraag van de maand februari: ’30 dagen gezonder – welke uitdaging gaan jullie aan?’

Publicatiedatum: 1 februari 2018

Bij gezonder leven denken veel mensen aan anders eten of meer bewegen. Dat is natuurlijk belangrijk maar er zijn veel meer dingen die een positieve invloed op je gezondheid en welzijn hebben. Denk bijvoorbeeld aan complimenten geven, stress vermijden, op tijd naar bed gaan of een avondje je mobiele telefoon uitzetten… Er zijn heel veel dingen die je kunt doen of laten om je gezonder en fitter te voelen.
Door deelname aan de campagne ’30 dagen gezonder’ kun je (ongezond) gewoontegedrag doorbreken en werken aan gezonde gewoonten.

30 dagen op tijd naar bedWe kunnen hier wel uitleggen over wat wel en wat niet gezond is maar je weet zelf vaak het beste wat jij zelf beter kunt doen of laten. Voor de één is dat vroeger naar bed gaan, voor de ander is dat bijvoorbeeld het ontbijt niet meer overslaan. Met de 30 dagen samen ontbijten campagne ’30 dagen gezonder’ dagen we je uit goed na te denken   over wat gezond is én om gezond leven 30 dagen lang in de praktijk te brengen. Het   is echt mogelijk om binnen 30 dagen een nieuwe, gezonde gewoonte aan te leren of   te breken met een slechte gewoonte.

Het is nog leuker om dit samen met het hele gezin te doen. Het is een mooi moment om een goed voornemen, dat je misschien al hebt, nu echt om te zetten in actie. Kies er bijvoorbeeld eens voor om 30 dagen water te drinken in plaats van limonade. Of geef fruit mee naar school in plaats van koek. Of… kies er voor om elke dag voor te lezen aan je kind(eren). Zo creëer je een extra aandacht momentje.

luisteren niet snoepenDoe mee en neem van 1 tot en met 30 maart het heft in eigen handen. Zet de actie in je agenda en ga gezond de lente in!

Iedereen, jong en oud, die woont of werkt in de regio Gooi en Vechtstreek kan meedoen aan de actie ’30 dagen gezonder’.

Meld je aan via: https://www.30dagengezonder.nl/ 
Je ontvangt dan, tijdens deze maand, tips en materiaal als ondersteuning om je nieuwe gewoonte vol te houden.

Jullie doen toch ook mee, wat is jullie uitdaging?

Meer nieuws

Al het nieuws