voor inwoners, met gemeenten

Workshops Aanstaande ouders

Publicatiedatum: 16 januari 2020

Het is één van de grootste veranderingen in je leven: moeder of vader worden. Hoe bereid je je voor op het ouderschap? En hoe maak je tijdens je zwangerschap al contact met je baby? Om hierover tips en ideeën uit te wisselen en in gesprek te gaan met andere aanstaande ouders organiseert Jeugd en Gezin twee leuke workshops.

Contact met je baby

De band met je kind begint al in de buik. In de workshop ‘Contact met je baby’ laten we allerlei manieren zien om met je baby te communiceren: in de buik en de eerste periode na de geboorte. Je krijgt o.a. informatie over de taal- en hersenontwikkeling van kinderen en waarom een goede band al vanaf de zwangerschap zo belangrijk is.

Klaar voor het ouderschap

Wanneer je voor het eerst vader of moeder wordt, is het moeilijk om je voor te stellen hoe dit zal zijn. Tijdens de workshop ‘Klaar voor het ouderschap’ denk je vast na over wat dit met je doet. Wat verandert er in je leven, voor jezelf en jullie relatie? Hoe ga je de taken in huis verdelen en de zorg voor de baby? Hoe combineer je straks werk en gezin? Wat zijn jullie ideeën over het opvoeden? Kortom, hoe bereid je je goed voor op de komst van je kind?

Praktische informatie

Beide workshops zijn gratis en bestemd voor aanstaande moeders én vaders, tussen de 5e en 9e maand van de zwangerschap. Heb je geen partner, vraag dan iemand mee die belangrijk voor je is. Tijdens de bijeenkomsten van ongeveer 2 uur krijg je informatie, doen we oefeningen en kijken we naar korte films. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en ideeën met andere ouders.

Data en aanmelden

Dit voorjaar kun je op meerdere data en locaties de workshops volgen. Onder andere op woensdag 29 januari en 5 februari in Bussum (Lambertus Hortensiuslaan 86), dinsdag 11 en 18 februari in Huizen (Eemlandweg 8), maandag 24 februari en 2 maart in Hilversum (Frederik van Eedenlaan 13b) en 2 en 9 maart in Huizen (Regentesse 102). Alle keren ’s avonds van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van Jeugd en Gezin www.jggv.nl/cursussen of door een mail te sturen naar cursussen@jggv.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws