voor inwoners, met gemeenten

Workshops Aanstaande ouders

Publicatiedatum: 16 oktober 2019

Het is één van de grootste veranderingen in je leven: moeder of vader worden. Hoe bereid je je voor op het ouderschap? En hoe maak je tijdens de zwangerschap al contact met je baby? Om hierover in gesprek te gaan met andere aanstaande ouders organiseert Jeugd en Gezin twee leuke workshops.

Contact met je baby

De band met je kind begint al in de buik. In de workshop ‘Contact met je baby’ laten we allerlei manieren zien om met je baby te communiceren: in de buik en net na de geboorte. Je krijgt informatie over de taal- en hersenontwikkeling van kinderen en waarom een goede band al vanaf de zwangerschap zo belangrijk is.

Klaar voor het ouderschap

Wanneer je voor het eerst vader of moeder wordt, is het moeilijk om je voor te stellen hoe dit zal zijn. Omdat er veel verandert, is het fijn om je goed voor te bereiden. Tijdens deze workshop ‘Klaar voor het ouderschap’ denk je vast na over wat de komst van een kind met je doet. Hoe ga je de taken in huis verdelen en de zorg voor jullie kind? Hoe combineer je straks werk en gezin? Wat zijn jullie ideeën over het opvoeden? Hoe verandert jullie relatie en hoe verander je zelf?

Praktische informatie

De workshops zijn gratis en bestemd voor aanstaande moeders én vaders, tussen de 5e en 9e maand van de zwangerschap. Heb je geen partner, vraag dan iemand mee die belangrijk voor je is. Tijdens de bijeenkomsten van ongeveer 2 uur krijg je informatie, doen we oefeningen en kijken we naar korte films. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en ideeën met andere ouders.

Data en aanmelden

Dit najaar kun je op meerdere data en locaties de workshops volgen. Onder andere op maandag 4 en 11 november in Huizen (Regentesse 102), 18 en 25 november in Hilversum (Frederik van Eedenlaan 13b), woensdag 27 november en 4 december in Bussum (Lambertus Hortensiuslaan 86) dinsdag 3 en 10 december in Huizen (Eemlandweg 8). Alle keren ’s avonds van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van Jeugd en Gezin www.jggv.nl/cursussen of door een mail te sturen naar cursussen@jggv.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws