voor inwoners, met gemeenten

Bij Jeugd en Gezin zijn alle jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en gezins- en opvoedcoaches getraind in de opvoedmethode Triple P. Triple P staat voor Positief Pedagogisch Programma, of makkelijker gezegd: Positief Opvoeden. Met al je vragen over bijvoorbeeld het huilen van je baby, de driftbuien van je peuter, de slaapproblemen van je kleuter of het niet luisteren van je tiener, kun je dus bij hen terecht. Dat kan op verschillende manieren.

Individuele gesprekken

Als je het fijn vindt om je opvoedvraag persoonlijk te bespreken, kun je een afspraak maken met een jeugdverpleegkundige of gezins- en opvoedcoach. Zij bieden individuele ondersteuning in de vorm van één tot vijf gesprekken.

Cursussen

Daarnaast biedt Jeugd en Gezin cursussen op basis van ‘Positief Opvoeden’. Deze opvoedcursussen zijn er in verschillende varianten onder andere voor gescheiden ouders. Kijk voor meer informatie op onze cursuspagina.

Online cursus

Als je liever zelfstandig een cursus volgt, dan kun je kiezen voor Positief Opvoeden Online. Onze gezins- en opvoedcoaches kunnen je hier meer informatie over geven en eventueel bij begeleiden. Stel je vraag hierover tijdens een van de inloopspreekuren of neem contact met ons op. De online cursus is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Arabisch.

Meer informatie

Kijk op www.positiefopvoeden.nl voor meer informatie over Positief Opvoeden.