voor inwoners, met gemeenten

Een scheiding brengt grote veranderingen met zich mee. Er komt veel op je af. Je moet van alles regelen en afspraken maken. Bij wie gaan de kinderen wonen? Wat voor omgangsregeling komt er? Of kiezen we voor een co-ouderschap? En hoe voorkomen we dat de echtscheiding een vechtscheiding wordt? Terwijl je met dit soort vragen zit, vraagt je kind ook om extra steun en aandacht. Hoe ga je daar goed mee om?

Sociale kaart

Als je zo’n heftige tijd meemaakt, is hulp zoeken heel normaal. In de Sociale kaart echtscheiding Gooi en Vechtstreek vind je alle adressen voor hulp en ondersteuning in onze regio. Met o.a. een overzicht van handige websites en het aanbod aan cursussen, workshops en individuele begeleiding voor (kinderen van) gescheiden ouders.

Brief aan gescheiden ouders

Deze open brief aan alle gescheiden ouders heeft Villa Pinedo  samen met jongeren opgesteld. Het is een ‘wake-up call’ om in het scheidingsproces de gedachten en gevoelens van kinderen niet te vergeten!

Boekentips

In onderstaande boeken kun je ook antwoorden vinden op je vragen rondom een scheiding.

  • Mijn gezin en ik (Annemie Willemse). Het gezin kan vele vormen aannemen, zeker na een scheiding.
  • Van drempel tot drempel (Geert Faseur en Evelyn Dewamme). Een andere gezinssituatie brengt nieuwe opvoeduitdagingen met zich mee.
  • Huilen, boos zijn, ruzie (Hanneke van Hasselt-Mooy). Omgaan met emoties bij kinderen tussen de 0 en de 8 jaar.
  • Met je ex toch samen goede ouders (Carlijne Vos, Jean-Pierre van de Ven en Susanne Donders). Hoe je na de scheiding samen voor je kinderen kunt zorgen.
  • Er zijn voor je kind (Carla Brok en Marilene de Zeeuw). Hoe je als ouder veiligheid en emotionele stabiliteit kunt bieden.
  • Single Moeders Survival Kit (Claudette Halkes, Annemarieke Piers en Pam van der Veen). Praktisch handboek over alleenstaand ouderschap.
  • 2 Ouders apart (Els Put). Verhalen van jongeren over de scheiding van hun ouders.
  • En de kinderen scheiden mee (G. Neuman). Een praktisch boek dat inspeelt op de impact van een scheiding op kinderen en hoe je daar als ouder het beste mee kunt omgaan.   

Extra steun

Heb je behoefte aan extra steun en/of advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, onze gezins- en opvoedcoaches helpen je graag verder bij alle zaken waar je in deze tijd mee te maken krijgt. Zo kun je je opvoedvragen bespreken of de vragen die je hebt over je nieuwe samengestelde gezin.